از آنجایی که خیار دارای ویتامینهای آ، سی و انواع ویتامین ب و همچنین حاوی کلروفیل، اسید فولیک، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، منگنز،کلسیم و سلولوز است، توصیه میشود در طول روز حداقل یک خیار بخوریم.
وی افزود: برای از بین بردن یبوست در دوران بارداری مصرف خیار توصیه میشود و همچنین خوردن پوست خشک خیار سبز زایمان را آسان میکند و لازم به ذکر است زنان حامله قبل از درد باید از مصرف خیار خود داری کنند.
خوردن خیار در بارداری، فایده دارد یا ضرر؟
عبداللهی نیک آبادی ضمن اشاره به این موضوع که خیار خنک کننده بدن و تسکین دهنده عطش است، ادامه داد: این میوه برای مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار بسیار مفید بوده و با توجه به خاصیت حل کنندگی اسید اوریک و اورات در درمان نقرس نقش مهمیدارد.
این پژوهشگر طب اسلامیضمن تاکید بر اینکه خیار و تخم خیار برای درمان دیابت و بیماریهای قندی بسیار مفید است، اظهار داشت: از ورقه خیار برای رفع قرمزی چشم استفاده میشود و اگر این میوه همراه غذا در سالاد خورده شود، به درمان یبوست کمک میکند.
عبداللهی نیک آبادی عنوان کرد: آشامیدن آب خیار در رفع اکثر تبهای شدید، تسکین حرارت خون وصفرا، ازبین بردن التهاب معده، پاک کردن کبد، دفع سنگ کلیه و مثانه و همچنین بهبود یرقان سودمند است.
وی ابراز داشت: اگر روزی یک عدد خیار بخورید از سرما خوردگی در فصل پاییز و زمستان در امان هستید و برای از بین بردن صفرا و اسید خون از خیار دارای تخم زرد، کاملا رسیده و بدون نمک استفاده میشود.
این پژوهشگر طب اسلامیاشاره کرد: خیار برطرف کننده غصه و افسردگی است و با حلقه حلقه کردن خیار و قرار دادن آن روی پوست میتوان برای از بین بردن چین و چروک و چربی پوست و همچنین حفظ لطافت و تازگی آن استفاده کرد و ضماد خیار برای خارش، اگزاما و تحریکات جلدی پوست بسیار موثر است.
عبداللهی نیک آبادی خوردن خیار قبل از غذا را در هضم مواد عذایی بسیار موثر دانست و یاد آور شد: کسانی که مشکل معده، رماتیسم، زخم روده و اثنی عشر، ورم کلیه و سنگ کلیه دارند باید از خوردن خیار شور بپرهیزند.
وی توصیه کرد: برای جلوگیری از نفخ بهتر است بعد از خوردن خیار عرق نعنا یا مقداری آب جوش همراه نبات بخورید و کسانی معده ضعیف دارند و دچار سوءهاضمه هستند بهتر است خیار را همراه عسل یا مویز بخورند.
وی با بیان اینکه خیار تصفیه کننده طبیعی خون است، افزود: خوردن، بوییدن و مالیدن خیار به پیشانی در رفع سردرد و قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت از بین بردن گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است.
خوردن خیار در دوران بارداری
خانمها در دوران بارداری نیاز دارند که همه ویتامینهای مورد نیاز بدن خود را تامین کنند، این امر با خوردن مواد غذایی سالم امکان پذیر است. خیار، میوهای کم کالری بوده، و نیز حاوی کلروفیل، اسید فولیک، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، منگنز، کلسیم و سلولز است. همچنین خواص خیار به توسعه جنین در رحم مادر، افزایش ایمنی بدن، حفظ فشار خون مناسب و افزایش استحکام استخوان مادر باردار کمک شایانی میکند. بنابراین به عنوان یک خوراکی مفید در بارداری میتواند مصرف شود، در عین حال مضراتی دارد که نباید آن را نادیده گرفت. در ادامه شما را با خواص خیار در دوران بارداری و خطرات احتمالی مصرف
خیار در بارداریبیشتر آشنا میکنیم.
خیار از بروز کم آبی و تشنگی در دوران بارداری پیشگیری میکند : از آنجا که کم بودن میزان آب دریافتی بدن میتواند موجب کم آبی بدن و در نتیجه باعث بروز خستگی، لرز و گرفتگی عضلات شود، لذا مصرف خیار به دلیل دارا بودن حجم زیاد آب (۹۵%) ، مانع از بروز کم آبی در دوران بارداری میشود.
خوردن خیار در بارداری، فایده دارد یا ضرر؟
بهبود گوارش و پیشگیری از یبوست : آب و فیبر، دو عنصر مهم موجود در خیار هستند که با از بین بردن سموم موجود در سیستم گوارش به هضم آسان غذا کمک میکنند، همچنین مصرف منظم خیار با پوست در بارداری، احتمال بروز یبوست در بارداری را کاهش میدهد.
مصرف خیار و افزایش استحکام استخوانها : ویتامین K نقش مهمیدر افزایش استحکام استخوانها دارد، در نتیجه با افزایش تراکم استخوانی و بهبود تعادل کلسیم، احتمال شکستگی را کاهش میدهد. از آنجا که بدن انسان در هنگام ساخت و ترمیم استخوان به ویتامین K نیاز دارد و این موضوع در مورد زنان اهمیت بیشتری پیدا میکند، بنابراین مصرف خیار در دوران بارداری در افزایش استحکام استخوانها میتواند مفید باشد.
آنتی اکسیدان موجود در خیار : خیار غنی از انواع آنتی اکسیدان است، برخی از این آنتی اکسیدانها نظیر ویتامینهای A، ویتامین C، بتا کاروتن، لوتئین و زیگزانتین ایمنی بدن را افزایش داده و به از بین بردن عفونتها کمک میکند.
مضرات مصرف خیار در دوره بارداری
- خیار مادهای ادرار آور است، بنابراین خوردن آن احتمال تکرر ادرار در بارداری را افزایش میدهد.
- مصرف بیش از حد خیار باعث تجمع گازهای روده و در نتیجه هضم نادرست غذا میشود.
- خوردن خیار در هنگام بارداری ممکن است موجب بروز واکنشهای آلرژیک مثل خارش، تورم و … شود.
منبع: behdashtnews